Játékötletek ovisoknak

A totyogóknak és óvodásoknak lételeme a játszás. Egyedül, párban, csoportban. A mai világban hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minél több és minél modernebb játéka van   gyermekünknek, unokánknak, annál boldogabb lesz. Pedig nem. Sokkal fontosabb az, hogy ami játéka van, azt szeresse, azzal élmény legyen játszania.

Tudtátok, hogy a játszást is tanítani kell? Ismerek olyan kétéveseket, akik nem tudnak játszani. Csak a felnőttek körül lebzselnek és nézik őket tágra nyílt szemmel. Ez azért van, mert ahelyett, hogy a szülők lekuporodnának melléjük egy kis játékkal, felvásárolják melléjük az egész világot, és állandóan tini bébiszittereket alkalmaznak. Na most a tini mit csinál? Magát szórakoztatja…

Az itt letölthető játéktáblával sokféle tevékenységre megtaníthatod gyermekedet, amiket később már egyedül is tud majd játszani.

A játéktáblát innen tudod letölteni. Nyomtatás után érdemes belaminálnod, hogy tovább tartson, és több módon is használhasd! Egyszerűbb megoldás lehet az, hogy bebújtatod egy átlátszó nejlonfóliába.

Játéktábla

Biztosan magatoktól is kitaláltok hozzá szabályokat, de én is adok pár ötletet.

1, Képkereső. A térben való tájékozódást segíti. Sorokban, oszlopokban kerestetünk.

“Nézd csak, ő itt Hattyú Hanni. Minden sorban pont egyszer találhatod meg. Keresd meg őt minden egyes sorban! Most keresd meg minden oszlopban!”

Használhatsz

– fehér-tábla filcet ,

– pompomokat,

– kis játéknyomdákat.

– gombokat

– sőt mágnesekkel is végezhetitek a jelölést, ha a lapot egy fémtálcára vagy fémtepsibe teszed.

2, Konkrétabb instrukciót is adhatunk:  “Keresd meg Hattyú Hannit a harmadik sorban!”

3, Ha akarod, összekapcsolhatod a szereplőket a számokkal is. Természetesen először akkor meg kell beszélni, melyik szereplőn hányas szám bújt el!

Ha ennél bővebben is érdekel, hogyan is tudsz tanulni egy ovissal vagy még kisebbel, olvasd el az ovis feladatcsokrokról szóló posztomat, amit a a családi blogunkban írtam!

Eddig még nem kérted az emaileimet? Ha most rákívántál, add meg az email címedet a jobb oldalon, és rögtön meg is kapod az első üzenetet!