Számok gyakorlása játékosan

Mekkora a gyerkőcöd? Ismeri már a számjegyeket 1-10-ig? Ha igen, csak gyakoroljátok őket unásig! Ha még nem, akkor elkezdheted játékosan megtanítani őket!

Nyomtasd ki a Rajzpályázat kedvéért megosztott borítótervet,  és keressétek meg, melyik szereplő melyik karakterben bújt el! Amíg ő kiszínezi a képet, keresd meg és nyomtasd ki azt a montázst is, ahol minden szereplő háromszor látszik! Többféleképpen is használhatod:

1, WC-papír gurigára ragasztod, és például utazáskor odaadod a kicsinek, hogy keresse meg a szereplőket. Te mondod a nevet, ő meg gyorsan rámutat. Ha tudsz, szerezz be kis matricákat, ezekkel elbújtathatja azt, akinek a nevét hallja! Másik készlet matricára írd fel 3-szor a számokat kettőtől kilencig! Itt már nehezebb a feladat: a számos matricát a megfelelő szereplőre kell ragasztania – hetest Zászló Zolira, kettest Hattyú Hannira stb.WC-papír gurigás játék

2, Vedd elő az évek során összegyűlt kindertojásokat, és együtt ragasszátok fel a szereplők képét egy-egy tojás alsóra. A felsőre pedig ragasszatok egy számos matricát vagy egyszerűen írd rá a számokat alkoholos filccel! Indulhat a keresés – melyik tojáskalapnak hol az alja?

Kindertojásos játék